Oscar Ohlis

Oscar Ohlis blir utvecklingschef i Kommunförbundets svenska team. Ohlis som är politices magister arbetar för tillfället som sakkunnig i integrationsfrågor vid Kommunförbundet, där han leder ett tvåårigt integrationsprojekt.

Han uppdrag som utvecklingschef inbegriper Kommunförbundets svenska intressebevakning externt och internt, nätverksarbete och verksamhetsutveckling.

– Jag ser mig själv som en utvecklare och idéspruta. Jag blickar framåt och vill gärna vara med och utveckla Kommunförbundets svenska verksamhet. Utvecklingschefen är som en lots som hjälper olika aktörer dels att hitta varandra, dels att samarbeta, säger han.

Oscar Ohlis tillträder ditt nya uppdrag den 15 augusti.

– Det integrationsprojekt som jag har lett fortsätter som planerat på Kommunförbundet, exakt i vilken form klarnar senare. Men under en övergångsperiod fortsätter jag leda projektet som förut.

Oscar Ohlis har tidigare arbetat som socialpolitiskt sakkunnig vid Förbundet Finlandssvenska synskadade, där han ansvarar för förbundets intressebevakning och politiska påverkansarbete. Han har varit enhetschef och rådgivare vid Luckan i Helsingfors och redaktionssekreterare för Finlands svenska kommuntidning (FIKT) samt planerare vid Kommunförbundet.