Också i år blir det svenskt parallellprogram under båtseminariet Rafo. Rafo som är ett finansierings- och ledarskapsforum för kommunsektorn arrangeras 5-7 februari på färjan mellan Helsingfors och Stockholm.

Evenemanget börjar onsdag 5.2.2020 i Helsingfors med lunch kl. 11.00 och slutar när färjan anländer till Helsingfors fredag den 7.2. kl. 10.30. Anmäl dig nu, sista anmälningsdagen är 20.1.2020.

I det svenska parallellprogrammet på onsdag presenterar Benjamin Strandberg, sakkunnig i kommunalekonomi vid Finlands Kommunförbund, bokslutsprognoserna 2019 för kommunerna i Svenskfinland. Prognoserna är baserade på kommunernas preliminära bokslut.

Programmet fortsätter med en diskussion om befolkningsprognoserna i våra kommuner. Medverkande är Kaj Lindqvist, styrelseordförande i Sibbo, Denis Strandell, stadsdirektör i Hangö, Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad och Patrik Nygrén, stadsdirektör i Pargas.  Hur påverkar  befolkningsprognosernas kommunkonomin? Vad krävs av ledarskapet i en  kommun där befolkningsunderlaget minskar? Eller ökar?

Dag Detter

I Stockholm har vi möjlighet att bekanta oss med Stockholm Resilience Centers arbete med hållbar utveckling. Vi hör också författaren och specialisten på offentlig sektor Dag Detter diskutera likheterna mellan en kommun och McDonald’s och IKEA.

Anmälan och mer information om Rafo bakom länken.