Vi söker en avdelningsläkare till Kimitoön till det östra serviceområdet inom resultatgruppen för Åucs avdelningstjänster för allmänmedicin och rehabilitering för en fast tjänst inom Egentliga Finlands välfärdsområde.

Att få arbeta i en skärgårdsmiljö är en dröm för många och i Kimitoön med en befolkning på cirka 6 600 personer kan det bli verklighet för dig. En del av patienterna är svensktalande, men det räcker med att du har nöjaktiga kunskaper i svenska.

Avdelningsläkaren ansvarar för patientvården, läkemedelsbehandlingen och diagnostiken vid sin serviceenhet. Hen ansvarar för enhetens patientsäkerhet och tar hand om kundresponsen. Hen ansvarar också för att organisera det dagliga arbetet i sin egen enhet. Hen planerar, följer upp och utvärderar verksamheten, deltar i utvecklingen av verksamheten och samarbetar med andra enheter.

Avdelningsläkaren är underställd överläkaren inom serviceområdet. Det är också möjligt att arbeta deltid med en andel på 60-80 %.

Behörighetskravet för tjänsten är legitimerad läkare eller tillstånd att arbeta som läkare enligt lagen om yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården 559/94.

Dessutom förutsätter vi goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Vi följer kraven enligt 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar angående arbetstagarnas vaccinationsskydd, vilka gäller personer som arbetar i kund- och patientlokaler i verksamhetsenheterna för socialvård och hälsovård.
Den som anställs ska visa upp ett straffregisterutdrag enligt 28 § i lagen 741/2023 i syfte att utreda brottslig bakgrund hos personer som arbetar med äldre.

Det begärs sporadiskt ett drogintyg av den som valts till en tjänst/ett arbetsförhållande i Egentliga Finlands välfärdsområde.

Som fördel ses:
- specialistläkarkompetens inom lämplig specialitet för tjänsten
- en positiv inställning till utveckling, utbildning och forskning
- evidens- / kunskapsbaserad beslutsförmåga
- erfarenhet av att leda och utveckla kundorienterade processer
- samarbetsfärdigheter i en multidisciplinär arbetsgemenskap
- god kommunikationsförmåga.

Av den som väljs till tjänsten förväntas:
- kännedom om sjukhustjänster och serviceprocesser
- goda interaktionsfärdigheter
- förmåga att stärka samarbetet mellan olika aktörer och att bygga upp och upprätthålla förtroende
- beredskap för förändringar och främjande av nya helheter i en starkt reglerad verksamhetsmiljö
- förmåga att fungera effektivt på basis av kunskap
- förmåga att utveckla kundupplevelsen inom det egna ansvarsområdet

Utöver den uppgiftsrelaterade lönen har du möjlighet att få olika tillägg, t.ex. arbetserfarenhetstillägg (3-8%). Arbetserfarenhetstillägget betalas på basis av de tillgodoräknade arbetsåren och även arbete inom samma bransch som utförts hos andra arbetsgivare räknas med. Om du har mer än 15 års tillgodoräknad arbetserfarenhet kan du snabbt tjäna semester enligt den högsta tabellen, enligt vilken semesterdagarna är upp till 38 dagar per år, vilket innebär 7,5 veckor per år.

Vi vill främja jämställdhet och likabehandling och värdesätter mångfald i vår arbetsgemenskap. Vi välkomnar ansökningar från personer i olika åldrar, av olika kön samt från personer som hör till språkliga, kulturella eller andra minoriteter.

Till tjänsten kan också en vikarie utses för viss tid.

Arbetet inleds enligt överenskommelser och intervjuer kan hållas redan under ansökningstiden.