De sex största städerna i Finland vill att den natonella stadspolitiken identifierar skillnaderna mellan kommuner och städer.

Under nästa regeringsperiod behövs en politik där man bättre beaktar skillnaderna mellan kommuner och städer, skriver de sex största städerna i ett pressmeddelande.

De sex största städerna i Finland har utarbetat gemensamma mål för regeringsprogrammet, där de vill betona städernas särskilda utmaningar i den nationella stadspolitiken.

– De största städernas särdrag och det särskilda ansvar som dessa städer axlar för att lösa samhällsproblem samt den tilltagande differentieringen inom det kommunala fältet till följd av urbaniseringen leder till att större lokalt spelrum blir alltmer påkallat. Rikstäckande, enhetliga och statsledda lösningar gagnar inte längre ett sådant Finland där villkoren inom landet i allt snabbare takt glider isär, betonar de sex största städernas ledare.

C21-städernas målsättningar för regeringsprogrammet publicerades den 8 februari 2019. De sex största städernas färska målsättningar kompletterar städernas gemensamma helhetsmål för regeringsprogrammet.

 I de sex största städernas målsättningar för regeringsprogrammet ingår inga mål med anknytning till social- och hälsovårdsreformen.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *