08.09.2021 | online
Inspirera andra! Dela evenemang

Attrahera och behåll nya arbetstagare i kommunen

Så jobbar professionella rekryterare

För vem? Alla som jobbar med rekrytering och personalfrågor, och med att stärka kommunens varumärke.
Med vem? Tre rekryteringsproffs från företaget Eilakaisla: VD Erika Ehrnrooth, rekryteringskonsult Riikka Ristimäki och HR-konsult Laura Enckell.

Utbildningen hålls online den 8 september kl. 8.30-11.30

Hur ska vi nå ut till och bli intressanta hos människor med den kompetens kommunen behöver? Den frågan ställer sig många som söker nya arbetskamrater till olika sektorer. Konkurrensen om arbetskraft är stenhård, det gäller att ge en god bild av kommunen som arbetsgivare, också i nya rekryteringskanaler. Och att ta hand om de sökande under hela processen, inklusive introduktionen till jobbet.

Under den här förmiddagen berättar tre rekryteringsproffs från företaget Eilakaisla om hur de arbetar. Eilakaisla är ett finländskt familjeägt företag med riksomfattande verksamhet inom bemanning och rekrytering, och man firar sitt 50-årsjubileum i år. Tjänsteutbudet omfattar förutom bemanning även omfattande rekryteringstjänster (annonsrekrytering, Talent Sourcing, tyst rekrytering och Headhunting), outsourcing, omplacering, och personbedömning samt HR-konsultering. Hur hittar Eilakaislas personal de mest yrkeskunniga arbetstagarna inom främst kontor och kundservice, IT, försäljning och marknadsföring, ekonomi, industri och logistik?

Obs! Denna utbildning går inte in på juridiken kring rekrytering i offentlig förvaltning, som Kommuntorget Utbildning arrangerar egna årliga utbildningar i tillsammans med jurister från Kommunarbetsgivarna KT.

Program:

8.30 Välkommen på utbildning, så här arbetar vi idag 

8.35-9.25 NUTIDA REKRYTERINGSVERKTYG OCH REKRYTERINGSKANALER | Laura Enckell, HR-konsult

 • Vilka är de relevanta digitala rekryteringskanalerna och hur ska man välja rätt?
 • Hur låter och ser en attraktiv arbetsplatsannons ut och hur ska den marknadsföras?

9.25-9.30 Paus

9.30-10.30 HUR FÖRLÖPER EN LYCKAD INTERVJU? | Riikka Ristimäki, rekryteringskonsult

 • Hur bygger du upp en intervju som väcker intresse för den öppna positionen?
 • Hur säkerställer du att återge en realistisk bild av positionen och organisationen?
 • Finns det några frågor som alltid lönar sig att ställa? Vilka ställer du?
 • Personlighetstest – behövs de och vad ska man tänka på då man går inför att testa personlighet och förmågor? Har man någon nytta av testresultat efter rekryteringsvalet?

10.30-10.35 Paus

10.35-11.25 DE FÖRSTA 100 DAGARNA – VÄGEN TILL EN PRODUKTIV ARBETSTAGARE |Erika Ehrnrooth, vd

 • Varför är introduktionen så oerhört viktig?
 • Hur garantera en jämlik, men person- och rollanpassad introduktion?
 • Introduktion på distans – hur funkar det?

11.25 Avslutning och tack för idag

Föreläsare:

Laura Enckell har arbetserfarenhet av barnpedagogik, försäljning och utbildning i både Finland och Etiopien och jobbar sedan början av året på Eilakaisla med rekrytering och bemanning. Lauras första kunduppdrag gav henne en djupdykning i legitima och operativa skillnader mellan Finland och Kanada, då hon rekryterade skogsmaskinförare för ett kanadensiskt bolag. Mer vardagsmat utgör rekrytering av kontorspersonal, kundtjänst och experter inom kundservice. Laura har en magisterexamen i HR Management och njuter av att läsa artiklar om HRM och beteendevetenskap från olika källor. linkedin.com/in/laura-enckell

Riikka Ristimäki har arbetat med rekrytering i över 20 års tid, varav de senaste 11 på Eilakaisla. Riikka har en gedigen erfarenhet av rekrytering både i Finland och internationellt och rekryterar heltäckande för både instegsjobb och chefspositioner (headhunting). Ifjol fick Riikka erfara rekrytering hos kund, då hon som Eilakaislas in-house konsult var hos DNA. Riikka är Hanken ekonom med företagsledning som huvudämne. linkedin.com/in/riikka-ristimaki

Erika Ehrnrooth har byggt upp sin arbetskarriär inom kundtjänst, marknadsföring och försäljning och driver sedan två år tillbaka Eilakaisla med ett kundcentrerat och kommersiellt fokus, där allt bygger på en psykologiskt trygg och engagerad personal. Erika har praktisk erfarenhet av chefskap och ledningsgruppsarbete sedan 13 år tillbaka och är till utbildningen ekonom från Hanken med företagsledning som huvudämne. linkedin.com/in/erikaehrnrooth/

 

Prissättning:

180 euro (+ moms 24%) per person.

Grupprabatt från samma organisation:

 • 5-10 deltagare från samma kommun kostar 720 euro (+ moms).
 • 11-20 deltagare från samma kommun kostar 1165 euro (+ moms). 
 • 21-30 deltagare från samma kommun kostar 1482 euro (+ moms).

Deltagaravgiften inkluderar fyra nummer av tidningen Kommuntorget.

Om du vill avboka ditt deltagande ber vi dig skicka e-post till: kommuntorget.utbildning@kommunforbundet.fi. Enligt vår avanmälningspolicy är det avgiftsfritt att avboka till och med den 25 augusti 2021.

Anmälan senast måndagen den 6 september.

Välkommen!