06.10 - 07.10.2021 | Helsingfors och online
Inspirera andra! Dela evenemang

"Alla tänker på att förändra mänskligheten, och ingen tänker på att förändra sig själv.” – Leo Tolstoy

Rektorsdagar 2021

För vem? Rektorer och övriga i samma sektor.
Med vem? Professor Alf Rehn, neuropsykolog Åse Fagerlund och många fler.

De årliga rektorsdagarna går av stapeln 6-7.10.2021. Årets tema är förändringsledarskap. På Rektorsdagarna samlas traditionellt rektorer från Svenskfinland. Självklart är också bildningsdirektörerna välkomna. I fjol hölls Rektorsdagarna online, åren innan hölls konferensen i Jyväskylä och Åbo.

Vågar vi samlas i samma utrymmen i Helsingfors i oktober? Åtminstone vågar vi planera för den här återkommande rektorskonferensen! Boka din plats i en sal i Original Sokos Hotel Presidentti i Helsingfors redan nu! Vi följer med regionförvaltningsverkets coronadirektiv och ifall pandemiläget försämras avbokar vi den fysiska konferensen i  augusti och du erbjuds möjligheten att delta i online versionen under en dag i stället (6 oktober). Vi håller Rektorsdagarna som en hybridmodell, så du kan redan i anmälningsskedet välja om du vill delta på plats i Helsingfors eller online. 

Program:

Onsdag 6 oktober

10.00 Ulf Stenman, direktör på Kommunförbundets svenska enhet: Välkommen

10.15 Terhi Päivärinta, direktör på Kommunförbundets bildningsenhet: Aktuellt inom bildning

10.30 Mikko Ollikainen, medlem i riksdagens kulturutskott: Aktuellt på riksnivå

11.00 Åse Fagerlund, neuropsykolog och psykoterapeut på Folhälsans forskningscentrum: Styrkebaserad utveckling och förändring

12.00 Lunch 

13.00 Panel med bildningsdirektör Niclas Grönholm och rektorerna Marina Sjöholm, Janika Wagner och Ann-Britt Bonns: Erfarenheter av förändringsledarskap i skolvärlden

14.00 Alf Rehn, ledarskapsprofessor: Leda förändring över tid

15.00 En stund med aktiv återhämtning med Folkhälsan

15.15 Kaffe

15.30 Minna Lindberg, sakkunnig i undervisning på Kommunförbundet

16.30 Fritid

18.00 Middagssupé för dem som deltar fysiskt

Torsdag 7 oktober (för dem som deltar fysiskt)

9.30 Studiebesök på Utbildningsstyrelsen

11.30 Rektorsdagarna avslutas

 

Föreläsare:

Årets huvudtalare är ledarskapsprofessor Alf Rehn. Han är författare, kolumnist och arbetar för tillfället på Syddansk Universitet. Tidigare har han jobbat på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och vid Åbo Akademi. Alf är årets talare år 2010 och har av den brittiska tidningen Times blivit titulerad som framtidsstjärna. 

 

Åse Fagerlund har doktorerat i neuropsykologi och är legitimerad psykoter apeut och mindfulnessinstruktör. Hennes specialområde är positiv psykologi. Åse har lång erfarenhet av undervisning. Sedan 1998 har hon undervisat inom Åbo Akademi, Öppna Högskolan vid Åbo Akademi och flera yrkeshögskolor. Åse har också i flera års tid utbildat skolpersonal inom positiv psykologi och pedagogik.

 

Prissättning:

Deltagande fysiskt: 460€ + moms per person. I deltagaravgiften ingår allt som finns i programmet ovan. Inkvartering ingår inte i priset, men med koden ”BREKTORS21” kan rum bokas till för  149 euro enkelrum och 169 euro dubbelrum på sokos.hotels@sok.fi eller +358 300 870 000.

Deltagande online: 250€ + moms per person.

Deltagaravgiften inkluderar fyra nummer av tidningen Kommuntorget.

Om du vill avboka ditt deltagande ber vi dig skicka e-post till: kommuntorget.utbildning@kommunforbundet.fi. Enligt vår avanmälningspolicy är det avgiftsfritt att avboka till och med 3.9.2021. Efter det debiterar vi 50% av deltagaravgiften. Det är även möjligt att ge sin plats vidare till en annan person från samma organisation.  

 

Välkommen med!

Anmälan öppnas inom kort. 

Intresserad av att delta?

Anmäl dig senast 03.09.2021

Anmäl dig

Evenemangsinfo

Plats Utbildning , Helsingfors och online
Pris Se ovanför
Arrangör Finlands Kommunförbund
Anmälan 03.09.2021 - Anmäl online