06.10.2021 | Online
Inspirera andra! Dela evenemang

"Alla tänker på att förändra mänskligheten, och ingen tänker på att förändra sig själv.” – Leo Tolstoy

Rektorsdagen 2021

För vem? Rektorer och övriga i samma sektor.
Med vem? Professor Alf Rehn, neuropsykolog Åse Fagerlund och många fler.

De årliga rektorsdagarna går av stapeln 6.10.2021. Årets tema är förändringsledarskap. På Rektorsdagarna samlas traditionellt rektorer från Svenskfinland. Självklart är också bildningsdirektörerna välkomna. I fjol hölls Rektorsdagen online, åren innan hölls konferensen i Jyväskylä och Åbo.

Vi planerade att hålla årets Rektorsdagar fysiskt, men på grund av det försämrade pandemiläget är Kommunförbundets policy att alla höstens evenemang ska hållas på distans. Det betyder att Rektorsdagen 2021 också hålls på distans. Vi beklagar eftersom vi vet att många hade sett fram emot att ses fysiskt igen med sina kollegor. Men vi gör det bästa av situationen på distans i stället, välkommen med! 

 

Program:

Onsdag 6 oktober

10.00 Ulf Stenman, direktör på Kommunförbundets svenska enhet: Välkommen

10.05 Terhi Päivärinta, direktör på Kommunförbundets bildningsenhet: Aktuellt inom bildning

10.20 Kurt Torsell, direktör för svenskspråkig verksamhet på UBS: Hälsningar från Utbildningsstyrelsen

10.30 Mikko Ollikainen, medlem i riksdagens kulturutskott: Aktuellt på riksnivå

11.00 Åse Fagerlund, neuropsykolog och psykoterapeut på Folhälsans forskningscentrum: Styrkebaserad utveckling och förändring

12.00 Lunch 

13.00 Panel med bildningsdirektör Niclas Grönholm och rektorerna Marina Sjöholm, Janika Wagner och Ann-Britt Bonns: Erfarenheter av förändringsledarskap i skolvärlden

14.00 Alf Rehn, ledarskapsprofessor: Leda förändring över tid

15.00 En stund med aktiv återhämtning med Folkhälsan

15.30 Hälsningar från fältet

Vi avslutar senast kl. 16. 

 

Föreläsare:

Årets huvudtalare är ledarskapsprofessor Alf Rehn. Han är författare, kolumnist och arbetar för tillfället på Syddansk Universitet. Tidigare har han jobbat på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och vid Åbo Akademi. Alf är årets talare år 2010 och har av den brittiska tidningen Times blivit titulerad som framtidsstjärna. 

 

Åse Fagerlund har doktorerat i neuropsykologi och är legitimerad psykoter apeut och mindfulnessinstruktör. Hennes specialområde är positiv psykologi. Åse har lång erfarenhet av undervisning. Sedan 1998 har hon undervisat inom Åbo Akademi, Öppna Högskolan vid Åbo Akademi och flera yrkeshögskolor. Åse har också i flera års tid utbildat skolpersonal inom positiv psykologi och pedagogik.

 

Prissättning:

Deltagande online: 250€ + moms per person.

Deltagaravgiften inkluderar fyra nummer av tidningen Kommuntorget.

Om du vill avboka ditt deltagande ber vi dig skicka e-post till: kommuntorget.utbildning@kommunforbundet.fi. Enligt vår avanmälningspolicy är det avgiftsfritt att avboka till och med 3.9.2021. Efter det debiterar vi 50% av deltagaravgiften. Det är även möjligt att ge sin plats vidare till en annan person från samma organisation.  

 

Välkommen med!

Intresserad av att delta?

Anmäl dig senast 29.09.2021

Anmäl dig

Evenemangsinfo

Plats Utbildning , Online
Pris Se ovanför
Arrangör Finlands Kommunförbund
Anmälan 29.09.2021 - Anmäl online