24.05.2019 | Helsingfors
Inspirera andra! Dela evenemang

En inspirationsdag för dig som jobbar med kommunens information

Kommunicera med medier och medborgare

Vad är skillnaden mellan journalistik och information? Hur bygger man en engagerad community på Linkedin? Vad har medierna rätt att få av kommunen? Vad betyder webbtillgänglighet för kommunens sajt? Vill vi skapa ett nätverk för kommunikatörer på svenska?

Om du jobbar med kommunens information på svenska – på heltid eller vid sidan av andra arbetsuppgifter – är detta en dag du inte vill missa.

Du får allt från väldigt handfast juridisk rådgivning på frågor du kan ställa på förhand, ett case med en kommundirektör som brinner för kommunikation och en väldigt nytillträdd informatör, reflektioner kring var skiljelinjen mellan journalistik och information går. Och möjlighet att vara med och dra igång ett nätverk där du i fortsättningen kan dela med dig av erfarenheter, få stöd och diskutera vidare.

Program

09.00-10.00
Skillnaden mellan journalistik och information. Kommunikationsdirektör Reija Hyvärinen, Keva (tidigare kommunikationsdirektör vid Yle).

10.00-11.30

Workshop: Hur bygga en engagerad community på Linkedin?

Affärsmagasinet Forum är en av pionjärerna inom Svenskfinland då det gäller att bygga en professionell community på Linkedin, en virtuell mötesplats riktad till såväl Forums läsare, personer med anknytning till näringslivet i Finland, som en bredare allmänhet intresserad av att diskutera trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer.

I denna workshop följer vi Forums resa 2009–2019. Det som först var avsett som en direkt kanal till läsarna utvecklades till en branschöverskridande samlingsplats för att diskutera, skapa kontakter, ställa frågor, annonsera jobb, med mera. Affärsmagasinet Forums chefredaktör Torsten Fagerholm lyfter fram konkreta tips, betydelsen av noggrann definiering av målgrupp och nisch, managerns roll, samt pekar på vanliga fallgropar.

11.30-12.30
Lunch

12.30-13.30
Det här har medierna rätt till. Ledande jurist, teamledare Ida Sulin, Kommunförbundet.

13.30-14.30
Webbtillgänglighet och nytt direktiv. Överinspektör Viena Rainio, Regionförvaltningsverket

14.30-15.30
Ett svenskt nätverk för kommunikatörer? Kommunikatör Margareta Björklund, Kommunförbundet.

15.30-16
Sammanfattning och next steps.