24.05.2019 | Helsingfors
Inspirera andra! Dela evenemang

En inspirationsdag för dig som jobbar med kommunens information

Kommunicera med medier och medborgare

Vad är skillnaden mellan journalistik och information? Varför tycker kommundirektören i Ingå att kommunikation är så viktigt? Vad har medierna rätt att få av kommunen? Vad betyder webbtillgänglighet för kommunens sajt? Vill vi skapa ett nätverk för kommunikatörer på svenska?

Om du jobbar med kommunens information på svenska – på heltid eller vid sidan av andra arbetsuppgifter – är detta en dag du inte vill missa.

Du får allt från väldigt handfast juridisk rådgivning på frågor du kan ställa på förhand, ett case med en kommundirektör som brinner för kommunikation och en väldigt nytillträdd informatör, reflektioner kring var skiljelinjen mellan journalistik och information går. Och möjlighet att vara med och dra igång ett nätverk där du i fortsättningen kan dela med dig av erfarenheter, få stöd och diskutera vidare.

Program:

Kl 9-10 Skillnaden mellan journalistik och information. Kommunikationsdirektör Reija Hyvärinen, Keva (tidigare kommunikationsdirektör vid Yle).

Kl 10-11.30 Case Ingå: kommundirektör Robert Nyman och kommunens nya kommunikatör (namnet kommer när rekryteringen är genomförd) berättar hur de vill samarbeta för att skapa bästa möjliga medborgardialog.

Kl 11.30-12.30 Lunch

Kl 12.30-13.30 Det här har medierna rätt till. Ledande jurist, teamledare Ida Sulin, Kommunförbundet.

Kl 13.30-14.30 Webbtillgänglighet och nytt direktiv. Överinspektör Viena Rainio, Regionförvaltningsverket

Kl 14.30-15.30 Ett svenskt nätverk för kommunikatörer? Kommunikatör Margareta Björklund, Kommunförbundet.

15.30-16 Sammanfattning och next steps.

Evenemangsinfo

Plats Huone Kamppi, Malmgatan 30, Helsingfors
Pris 350 e + moms. Om du också deltar i medieträningen dagen innan (https://kommuntorget.fi/utbildning/fa-fram-ditt-budskap/) får du rabatterat pris på denna kurs: 300 euro + moms. Deltagaravgiften inkluderar den traktering som ingår i programmet, kursmaterial och fyra nr av tidskriften Kommuntorget.
Arrangör Finlands Kommunförbund
Anmälan 12.04.2019 - Anmäl online