25.09 - 27.09.2019 | Nederländerna
Inspirera andra! Dela evenemang

Integration, AI, äldreomsorg kommunalt och privat, workshop för bättre möten

Kommundirektörer besöker Nederländerna

Hur ska vi ta hand om varandra? Det nederländska företaget Buurtzorgs modell för äldreomsorg bygger på att självstyrande team sköter om sina klienter hemma så kostnadseffektivt att man nu exporterar modellen till många andra länder. I Hoorn finns äldreboendet Pietershof, som de senaste 400 åren har ägts och drivits av staden. Deltagarna i årets kommundirektörskonferens kan på plats jämföra det privata alternativet med det kommunala.

Vi möter också en av den nederländska integrationens rollmodeller, lär oss om både Digital city och Smart city, workshoppar med en mötesdesigner i världsklass, hör Kommunförbundets nya vd:s tankar vid en av middagarna, sakkunniga från Holländska kommunförbundet VNG delar med sig av olika aspekter på närdemokratin i Nederländerna.

Onsdag 25 september

Samling kl 11.45 vid järnvägsstationen i Amsterdam, tåg till staden Hoorn där eftermiddagens värd Frans Mencke tar emot i Pietershof, ett boende för äldre som under de senaste 400 åren ägts och drivits av staden Hoorn. Så här presenterar Frans sig: “I am the city-manager of the city of Hoorn, was (vice) president of the Dutch association of City-managers, and am currently vice-president of the International CityManagers Association and member of the International relationship Committee of VNG, the Dutch association of Municipalities.”

Vi inleder med lunch, varefter det blir interaktiva presentationer:

  • Local government Dutch design – en introduktion som direkt sätter oss på kartan.
  • AI and digitalization – det nationella programmet Digital city.
  • Integration – lessons learned. En alderman i Hoorn, född i Syrien och en rollmodell för integration, delar med sig av sina erfarenheter.
  • Trends and developments on housing and care for elderly people, and then a tour at Pietershof.

Kl 17: Tillbaka till Amsterdam, tid att checka in på hotellet.

Kl 19: Gemensam middag i Amsterdam med inledning av Minna Karhunen, Kommunförbundets vd, som deltar i hela konferensen.

Torsdag 26 september

Kl 9-12 Buurtzorg, den privata modellen för äldreomsorg som nu går på export. Vi besöker en av företagets enheter, talar om ideologi och affärstänk, möjligheter och svårigheter med representanter för ledningen och personalen.  

Kl 12 Transport till Haag, där programmet ännu är under arbete i samarbete med det nederländska kommunförbundet VNG. Vi inleder med lunch och avslutar eftermiddagens session med kultur.

Kl 18 Gemensam middag i en strandrestaurang i Haag, med inledning av deltagare. Retur till Amsterdam efter middagen.

Fredag 27 september

Kl 8.30-12 ”Alla dessa möten som hindrar en från att göra sitt jobb.” Hört det sägas av medarbetare, tänkt tanken själv? Efter den här intensiva workshoppen med Eric de Groot, – internationellt anlitad  mötesdesigner, författare till boken “Into the Heart of Meetings” och managing partner i företaget MindMeeting – har du de redskap du behöver för att mötestiden blir den mest effektiva (och roligaste!) i kalendern. Både för dina medarbetare och för dig. 

Kl 12 Lunch

Kl 13-14.30 Smart City Amsterdam

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här

Evenemangsinfo

Plats Amsterdam, Nederländerna
Pris 1200 euro. I priset ingår program (inklusive inträdesavgifter), logi (två nätter) med frukost, tre luncher, två middagar, lokala transporter.
Arrangör Finlands Kommunförbund