01.10 - 02.10.2019 | Helsingfors
Inspirera andra! Dela evenemang

Valtakunnalliset sivistystoimen neuvottelupäivät 2019

Bildningsväsendets nationella förhandlingsdagar 2019 (främst på finska)

Kom med på ett av årets viktigaste evenemang för dig med ledaruppdrag inom bildningsväsendet. "Valtakunnalliset sivistystoimen neuvottelupäivät" satsar i år på tvåspråkiga inslag och vi hoppas få se många av er som leder bildningsväsendet i Svenskfinland på plats.

Temat för tisdagen 1.10 är Utsikterna för bildningsväsendet under denna regeringsperiod. Undervisningsminister Li Andersson belyser regeringens målsättningar och fokusområden. Direktör Terhi Päivärinta klargör Kommunförbundets ståndpunkt i bildningsfrågor. Dessutom debatterar en panel regeringsprogrammet. Tar regeringsprogrammet fasta på de rätt saker, löser det verkligen de utmaningar som bildningen står inför? Vad borde utbildningspolitiken egentligen handla om?

Onsdagen 2.10 är temat ledarskapsfrågor och utveckling av ledarskap. Under rubriken ”Johtamisen kehittäminen” får vi höra bland annat hjärnforskaren Katri Saarikivi från Helsingfors universitet tala om den neurovetenskapliga aspekten i ledarskap. Under eftermiddagen samtalar vi med Marju Taurula från Järvenpää, Katri Kalske från Lojo och Eija Mattila från Huittinen om huruvida bildningsdirektören de facto också leder och utvecklar välmåendet i sin kommun eller stad.

 

Bekanta dig med programmet och anmäl dig senast 18.9

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här

Evenemangsinfo

Plats Clarion Hotel Helsinki Stillahavsgatan 2, Helsingfors
Pris 520
Arrangör Finlands Kommunförbund, FCG, Opsia Oy