Hälsovårdsföretaget Pihlajalinna köper upp Doctagon Ab för drygt 30 miljoner euro. – Doctagon är ett utmärkt tillägg för vår verksamhet och en betydande aktör i de tvåspråkiga kommunerna, säger Pihlajalinnas vd Joni Aaltonen.

Pihlajalinna hör till ett av de största hälsovårdsföretagen i Finland. Nu köper Pihlajalinna upp Doctagon Ab. Affären genomförs som en riktad emission av nya aktier i Pihlajalinna till Doctagons nuvarande ägare. Värdet på aktierna är sammanlagt drygt 30 miljoner euro.

– Doctagon är ett utmärkt tillägg för Pihlajalinnas verksamhet. Nyttan av Doctagons ansvarsläkarmodell för kommunerna är väl dokumenterad. Ansvarsläkarmodellen medför en klar konkurrensfördel för Pihlajalinna och tjänsten har en stor expansionspotential. Dessutom är Doctagon en betydande aktör i de tvåspråkiga kommunerna, säger Pihlajalinnas vd Joni Aaltonen, i ett pressmeddelande.

Också Doctagons vd Stefan Wentjärvi poängterar verksamheten i de tvåspråkiga kommunerna.

– Doctagon har alltid värdesatt kvalitet, samarbete och innovation. Vi är övertygade om att våra värderingar kommer att bevaras och utvecklas som en del av Pihlajalinna. Doctagons tidigare ägare vill fortsätta att arbeta för ett fungerande samarbete med den offentliga sektorn och utveckla servicen på tvåspråkiga områden, säger Wentjärvi.

 Doctagon har tidigare varit en aktiv part i att diskutera ett gemensamt finlandssvenskt vårdbolag. Läs mer om den diskussionen här.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *