Redaktionschef till Kommuntorget

  Kommuntorget söker en Redaktionschef

  för tiden 13.8.2018-30.6.2019 med möjlighet till förlängning. Anställningen är ett vikariat för föräldraledighet.

  Brinner du för journalistik och samhällsfrågor? Vill du utveckla Kommuntorget både på webben och på papper? Har du fingertoppskänsla för vad som går hem i sociala medier? I så fall kan du vara den vi söker.

  Som redaktionschef för Kommuntorget leder du det dagliga arbetet på Kommuntorget.fi och planerar och koordinerar innehållet i papperstidningen som utkommer fyra gånger om året. Du producerar innehåll (text, foto, video/audio) både för webben och papperstidningen, sköter kontakten till våra samarbetsparter, frilansare och annonsförsäljare och har tummen på pulsen i våra kanaler på sociala medier.

  Redaktionschefen jobbar tätt med hela det svenska teamet vid Kommunförbundet och har ett nära samarbete med redaktionen på Kuntalehti. Som redaktionschef får du en utkikspost med stor insyn i politiken både i kommunerna och på riksplanet.

  Vi söker dig som har:

  • bred erfarenhet av journalistik och medieproduktion
  • god ledar- och initiativförmåga
  • lämplig högre högskoleexamen
  • utmärkta kunskaper i svenska samt goda kunskaper i finska och engelska

  Vi ser det som en fördel om du känner till kommunfältet i Svenskfinland och de pågående reformerna.

  Närmare upplysningar ger Kristina Wikberg, direktör för svenska och internationella ärenden, tfn 050 378 0466 och Linda Grönqvist, redaktionschef, tfn 050 597 2925.

  Vi vill ha din ansökan med löneanspråk senast 24.5.2018 kl. 16. Bifoga gärna en video på max 2 minuter där du berättar vad som gör dig till en bra redaktionschef.

  Ansökningarna skickas per e-post till registratur@kommunforbundet.fi.