Statsminister Marin arbetar på distans efter coronamisstanke

Statsminister Sanna Marin (SDP) tar det säkra före det osäkra och jobbar från tjänstebostaden.
Statsminister Sanna Marin (SDP) tar det säkra före det osäkra och jobbar från tjänstebostaden. (Laura Kotila, Statsrådets kansli)
23.4.2020

Statsminister Sanna Marin arbetar i sin tjänstebostad Villa Bjälbo från och med idag, som en försiktighetsåtgärd, meddelar statsrådet.

I går informerades statsministern om att det i Villa Bjälbo i slutet av förra veckan arbetade en person som i sin närmaste krets har en person som i går testades positiv för covid-19.

Den person som arbetade i Villa Bjälbo är fortfarande symtomfri, och hen har varit i karantän sedan symtomen i hens närmaste krets började.

Personen i fråga har inte mött statsministern, statsministerns familj eller statsministerns stab medan hen arbetade i Villa Bjälbo. Risken för exponering är mycket låg.

I dag deltar Marin på distans i EU-ministerutskottets möte, i en utfrågning av stora utskottet och i en videokonferens med Europeiska rådets medlemmar.

Statsministern testas för coronaviruset och arbetar tills vidare i Villa Bjälbo med hjälp av distansförbindelser. Statsministern är symtomfri och mår bra, heter det i pressmeddelandet.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här