– Vi är mycket glada över att vara tillbaka i Kommunförbundets styrelse efter åtta år utanför, säger partisekreterare Fredrik Guseff. Enligt det preliminära resultatet i kommunalvalet kommer SFP att återta sin plats både i Kommunförbundets styrelse och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

SFP:s partisekreterare har räknat vad partiets resultat i kommunalvalet innebär för representationen i Kommunförbundets styrelse och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Enligt de preliminära siffrorna ser partiet ut att återta sin plats i båda.

I Kommunförbundets styrelse har SFP suttit utanför de senaste åtta åren och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt den föregående valperioden.

– Det är en viktig fråga för oss att vara med i de regionala organen, säger Guseff angående platsen i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Annons”SFP ett kommunparti likt Centern”

Partiet ser det också som viktigt att sitta med i Kommunförbundets styrelse och Guseff jämför SFP med Centern som ett starkt kommunparti.

– Vi är största parti i många kommuner och i en del har vi t.o.m. enkel majoritet. Därför är det viktigt att ha en plats i Kommunförbundets styrelse som är starkt kopplad till kommunernas verksamhet, säger Guseff.

Överlag är man inom SFP väldigt nöjda med resultatet i årets kommunalval. Guseff bedömer valet som det bästa kommunalvalet sedan 1996.

– En ökning på 0,2 procent kanske inte låter så mycket men ser man till röstetalet på över 125 000 röster är det jättemycket, säger Guseff.

Valresultatet fastställs på torsdag. Enligt Guseff har SFP plats i Kommunförbundets styrelse med 860 rösters marginal och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt med 540 rösters marginal.

– Jag räknar med att siffrorna håller, säger Guseff.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *