Malin Brännkärr ska ha varit upprörd över Kenneth Mynttis kritiska ledare om regionflygen.

ÖT:s ledarskribent Kenneth Myntti blev på tisdag kväll uppring av Malin Brännkärr, statssekreterare vid Justitieministeriet och tjänstledig kommundirektör i Kronoby, med anledning av den ledare som ÖT publicerat på webben några timmar innan, uppger tidningen.

I ledaren kritiserar Myntti regeringen för att inte ha hörsammat Samlingspartiets förslag om hur Finnairs indragningshotade flyglinjer, bland dem en linje till Karleby-Jakobstad flygplats, kunde räddas.

Enligt ÖT ringde Brännkärr Myntti för att kritisera texten som felvinklad, och för välvilligt inställd till Samlingspartiet medan SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henrikssons insatser i flygfrågan förbisetts.

Henriksson handplockade Brännkärr till Justitieministeriet och jobbet som statssekreterare.

Enligt Myntti ville Brännkärr att ledartexten inte publiceras i ÖT:s onsdagsupplaga. Myntti säger att han inte kunde acceptera kravet och att det inte finns sakfel i texten.

– Problemet var väl att den ställde SFP i ofördelaktig dager, säger Myntti och beskriver Brännkärrs agerande som problematiskt.

Brännkärr själv vidhåller att ledartexten innehöll sakfel som hon ville diskutera med Myntti, bland annat politik inte fungerar på det sätt som framfördes i texten.

Brännkärr säger att hon inte uppmanats av Anna-Maja Henriksson att ringa, och att kommentaren om att inte publicera ledaren var ett skämt.

Artikeln ändrad 9:40. Länk till Brännkärrs kommentar tillsatt.