Kommuntorget söker redaktionschef

25.2.2019

Kommuntorget är en unik svensk nyhetstjänst från Finlands Kommunförbund. Vår ambition är att vara den ledande kanalen för kommunala nyheter på svenska i Finland. Kommuntorget är en aktiv nyhetsleverantör på nätet, i sociala medier, nyhetsbrev och på papper. Redaktionen är en vital del av Kommunförbundets svenska team. Nu söker vi en energisk, kreativ och samhällsintresserad

REDAKTIONSCHEF

Du är en driven journalist med bred erfarenhet av kommunala och politiska frågor. Du har ett övergripande innehållsansvar på en nyhets- eller samhällsredaktion eller motsvarande och du är van att arbeta självständigt.

Du är duktig på sociala medier, har en stark svenska och goda kunskaper i finska. Som redaktionschef brinner du för utvecklingen av Kommuntorget och du tar också själv aktivt del i nyhetsarbetet som skribent, fotograf och videoproducent.

Vi hoppas att du kan tillträda under våren. Uppdraget som redaktionschef är en tillsvidare anställning.

Din ansökan med CV och löneanspråk skickas till kirjaamo@kuntaliitto.fi. Bifoga gärna en kort presentationsvideo (max 2 minuter) till din ansökan. Vi vill ha din ansökan senast 15.3 klockan 16.00.

För upplysningar om tjänsten kontakta Kristina Wikberg (kristina.wikberg@kommunforbundet.fi, tfn +358503780466) eller Margareta Björklund (margareta.bjorklund@kommunforbundet.fi, tfn +358504639268)