Lolax går från Kommuntorget till HBL – ny chefredaktör söks inom kort

Dan Lolax har jobbat på Kommuntorget sedan maj 2019.
Dan Lolax har jobbat på Kommuntorget sedan maj 2019.
25.2.2022

Nyhetstjänsten fortsätter som en viktig del av bolaget KL-Kustannus. Kommuntorgets webbsida och nyhetsbrev förnyas under våren.

Chefredaktör Dan Lolax lämnar Kommuntorget. Lolax, som gör sin sista arbetsdag på Kommuntorget i mitten av april, blir featurejournlist på Hufvudstadsbladet.

– Dan Lolax har gjort ett utmärkt jobb på Kommuntorget som just nu är inne i en positiv utvecklingsfas, säger KL-Kustannus VD Markku Vento.

Lolax kom till Kommuntorget och jobbet som redaktionschef i maj 2019 från Åbo Underrättelser. 2021 blev Kommuntorget en del av KL-Kustannus Oy. Bolaget ger ut tidningarna Kuntalehti och Kuntatekniikka och producerar Kunta-TV och evenemanget Kommunmarknaden.

– Att Kommuntorget nu är en del av KL-Kustannus familj, med alla de resurser som det innebär, underlättade beslutet att byta jobb, säger Lolax. Bolaget garanterar en fortsatt positiv utveckling för Kommuntorget. Kommunförbundet har också tydligt visat att man vill satsa på journalistik på svenska om kommunfältet. Nyhetstjänstens och tidningens framtid känns trygg.

Markku Vento säger att Kommuntorget fortsätter som Kuntalehtis viktiga svenskspråkiga systertidning.

– Tidningens webbsida och nyhetsbrev förnyas under våren.

KL-Kustannus kommer inom att kort att inleda rekryteringen av en ny chefredaktör.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här