Centerveteranen Juha Rehula tar tillfälligt över ledarskapet i Pukkila

Juha Rehula (C).
Juha Rehula (C).
11.2.2020

Juha Rehula har lång erfarenhet av kommunala uppdrag och vikarierar nu en sjukskriven kommundirektör.

Juha Rehula, den tidigare centerpartistiska familje- och omsorgsministern som gav regeringen Sipiläs social- och hälsovårdsreformförsök ett ansikte, kan nu titulera sig t f kommundirektör.

Kommunstyrelsen i Pukkila i Nyland valde på måndag Rehula, 56, till vikariatet, som inleds den 24 februari och sträcker sig fram till slutet av mars. Rehula, som är socionom till utbildningen, hoppar in för sjukskrivna kommundirektören Juha Myyryläinen. Innan Rehula tar över sköts kommundirektörens uppgifter av Pukkilas omsorgsdirektör Sanna Saarenkoski.

Rehula har erfarenhet från kommunfältet. Han har varit kommunkamrer i Valkela, kommunsekreterare i Pukkila och förvaltningsdirektör i Padasjoki, allt detta under 1990-talet. Han sitter i fullmäktige i Hollola sedan 1985.

Rehula har ministererfarenhet från tre centerledda regeringar. Han var social- och hälsovårdsminister i Matti Vanhanens andra regering 2010 och fortsatte det uppdraget i Mari Kiviniemis regering 2010–2011, och var familje- och omsorgsminister i Juha Sipiläs regering 2015–2017.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här