Barbara Heinonen söker tjänst som riksfogde

Stadsdirektör Barbara Heinonens avtal löper ut vid årskiftet.
Stadsdirektör Barbara Heinonens avtal löper ut vid årskiftet.
19.2.2020

Barbara Heinonen, stadsdirektör i Mariehamn, vill bli riksfogde.  Den lediga tjänsten som riksfogde har sökts av fem personer.

– Mitt stadsdirektörsuppdrag med Mariehamns stad är sjuårigt. Jag är nu inne på mitt sjätte år och har så smått börjat fundera på vad jag ska göra när mitt nuvarande uppdrag tar slut, säger Heinonen, som bland annat har arbetat som fogde i Åbo innan hon blev stadsdirektör i Mariehamn.

Heinonen är utbildad jurist och ekonomie magister.

–  Uppdraget som riksfogde är ett jätteintressant uppdrag, säger hon. När den här typen av toppjobb blir lediga ska man söka, i fall man är intresserad. Det säger jag åt mina anställda och nu gör jag det också själv.

Hon utesluter inte heller möjligheten att bli kvar i Mariehamn.

– Jag trivs bra med mitt nuvarande jobb, men jag har ännu inte inlett diskkussionen om en eventuell fortsättning med ledningen här.

Riksfogden sorterar under Justitieministeriet. Som bäst omorganiseras utsökningsväsendet  så att det får en enda nivå när riksfogdeämbetet och de 22 utsökningsverken går samman till en enda riksomfattande myndighet, Utsökningsverket. Riksfogden leder Utsökningsverket och är chef för centralförvaltningen.

De som har sökt tjänsten finns förutom Barbara Heinonen även nuvarande riksfogde Juhani Toukola. De övriga sökandena är:  Reijo Junkkari, Ari Ranta och Marika Valjakka.

Tjänsten tillsätts från början av december för en tidsperiod på fem år.

Här kan du läsa mera om Utsökningsverket och den omorganisering av verksamheten som pågår.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här