Nyland får efterlängtade förändringsledare

21.11.2016

Markus Sovala har valts som förändringsledare för landskapsreformen  och Timo Aronkytö som förändringsledare för vårdreformen i Nyland. Arbetsförhållandena är tidsbegränsade till 30.6.2017 då perioden för reformens förarbete löper ut.

Förändringsledarna har tillsatts efter en snabb tidtabell. Ännu för en månad sedan visste man inget om förändringsledarna och Minerva Krohn förutspådde ett kommande vårdkaos i hela Nyland.

Outi Mäkelä, ordförande för Nylands landskapstyrelse säger till Kuntalehti att hon är glad att beredningen nu tar fart.

– Nyland är det mest utmanande området i landet och vi har också höga ambitioner, men jag tror att vi kommer nå resultat, säger Mäkelä.

Markus Sovala är doktor i statsvetenskap och överdirektör vid finansministeriet där han är avdelningschef för den ekonomiska avdelningen . Timo Aronkytö är medicine licentiat och specialläkare och direktör för äldre- och handikappservicen i Vanda.

– Helheten med vårdreformen anses svår att lösa och det är svårt, men inte omöjligt, säger Aronkytö. Nyckelfrågan är att skapa kundcentrerade tjänster.  Om man ser till landskapet Nylands särdrag ser jag exeptionellt många möjligheter i det här arbetet.

Förändringsledarna är anställda av Nylands förbund och arbetar som ett par.

 

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här