24.05 - 25.05.2018 | Sibbo och Helsingfors
Dela evenemang

Träffa dina finlandssvenska upphandlingskolleger under

Aktualitetsdagar i upphandling

Kom på årets aktualitetsdagar: träffa dina svenskspråkiga kolleger runtom Finland, lär dig av andras erfarenheter och uppdatera dig om det senaste inom upphandling. Aktualitetsdagarna 2018 hålls i Sibbo och Helsingfors.

Torsdag 24.5 Kommunbesök i Sibbo

Vi träffas på Kommunernas hus i Helsingfors på torsdag förmiddag och tar därifrån buss till Sibbo som står värd första dagen. Vi äter lunch på Söderkulla gård där kommundirektör Mikael Grannas hälsar oss välkomna. I Sibbo bekantar vi oss med kommunens upphandlingsverksamhet och gör ett besök till den moderna skolbyggnaden Nickby hjärta, där en finskspråkig och en svenskspråkig skola samsas om utrymmena. Vi lyssnar bl.a. till kommunens upphandlingsexpert Johanna Heikel. Under besöket delar också upphandlingsjurist Marja Sarmela från Helsingfors stad med sig om sin upphandlingsverksamhet. Efter kommunbesöket tar vi bussen tillbaka till Helsingfors för att äta en gemensam middag på restaurang Meripaviljonki i Hagnäs.

Fredag 25.5 Aktualiteter inom upphandling, Kommunernas hus

Andra dagen samlas vi på Kommunernas hus i Helsingfors. Där står Jonna Törnroos, jurist på Finlands Kommunförbund och upphandlingsassistent Heidi Litmanen från KL-Kuntahankinnat för aktualiteterna. Förutom det fördjupar vi oss i olika juridiska aspekter i anslutning till upphandling: professor Niklas Bruun, expert på handelsrätt berättar om arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling och Maria Soininen från Justitieministeriet tar ett språkrättsligt perspektiv. Med Kommunförbundets ledande jurist Ida Sulin tar vi en djupdykning i dataskyddslagen och upphandling.

Målgrupp: Personer i kommuner och samkommuner som ansvarar för eller gör upphandlingar, samt övriga som är intresserade av temat.

Anmälning: Elektronisk anmälan längre ner på sidan. Anmälan är bindande.  Efter 8.5 debiteras hälften av kursavgiften vid annullering. Vid förhinder kan en ersättare utses, vars namn bör meddelas till kursarrangören. Deltagaravgiften inkluderar den traktering som ingår i programmet, busstransport och kursmaterial, inklusive fyra nr av tidskriften Kommuntorget (värde 20 € + moms). Anmälningstiden är förlängd till 16.5.2018.

Hotell: Genom att uppge bokningskoden KUN240518 kan hotellrum bokas på Scandic Paasi (Paasivuorigatan 5 B,) 24-25.5.2018 till det rabatterade priset 152 € enkelrum/natt och 172 € dubbelrum/natt, vilket bokas direkt med hotellet per telefon 09 2311 700 eller per e-post paasi@scandichotels.com. För att få rabatten ska rummet bokas senast 10.05.2018.

Material

Program