”Konkurrenskraftsavtalet blir nog av”

Olli Luukkainen. Foto: Kunta tv
Olli Luukkainen. Foto: Kunta tv
2.9.2016

Lärarfackets ordförande Olli Luukkainen berättar för Helsingin Sanomat att konkurrenskraftsavtalet skrivs under på måndag, eller kort därefter.

Nu har kommunbranschen och regeringen nått en preliminär lösning kring konkurrenskraftsavtalet. En del av förhandlarna måste ännu diskutera frågan med sina styrelser.

– Visst blir konkurrenskraftsavtalet av nu. Det skrivs under på måndag eller kort därefter, säger Olli Luukkainen, som är ordförande för Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och lärarfacket OAJ till HS.

Beslutet nåddes strax efter att kommunbranschen träffade representanter för finansministeriet idag. –  Vi har nu en enhetlig syn om hur konkurrenskraftsavtalet inverkar på den kommunala ekonomin, säger Luukkainen till HS. Enligt honom lönade sig sluttvisten eftersom finansministeriet nu ändrat åsikt om konkurrenskraftsavtalets inverkan på kommunernas ekonomi.

Kommunbranschen har i princip godkänt konkurrenskraftsavtalet men har inte ännu skrivit under det. Kommunbranschen har hotat med att inte skriva under avtalet innan parterna når enighet om de 100 miljoner man tvistat om.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här